I dit testamente har du mulighed for at udpege en bobestyrer. Det er den person, der skal gøre dit bo op. Det vil typisk være en advokat, men kan også være en af dine slægtninge eller venner. Det er op til dig, hvad du føler, der vil være det bedste for din familie. Når du sælger vælger en bobestyrer i dit testamente, kan du være med til at gøre processen i forhold til din død en lille smule nemmere. Det gør, at der er lidt færre praktiske ting, som din familie skal holde styr på. 

Hvis du allerede har en advokat, kan du med fordel kontakte ham eller hende i forhold til at skive ind i dit testamente, at vedkommende skal være bobestyrer. Du kan også henvende dig til et advokatfirma og bede dem om at stå for det. Det kan for eksempel være Hviid Advokater, der har mange års erfaring på området. De kan derfor tilbyde en meget fair bobestyrer pris. Det gør, at dine arvinger ikke kommer til at betale så mange penge for det. 

Hvis du ved, at dit bo kommer til at være insolvent, det vil sige, at din gæld kommer til at overstige dine værdier, kan det også være en god ide, at du på forhånd kontakter en advokat og gør vedkommende til bobestyrer. Når boet er insolvent, får dine arvinger ingen penge. Det kan derfor også være en god ide at forberede dem på, hvordan situationen er. På den måde bliver de ikke skuffede efterfølgende. 

En bobestyrers salær varierer meget. Det kan derfor være en god ide at se dig for, når du vælger en bobestyrer. Det vil jo være rart for dine efterladte, at det er en, der ikke er så dyr, men som selvfølgelig stadig er kompetent. Det er selvfølgelig altid svært at sige, hvor meget noget vil koste. Det kommer helt an på, hvor lang tid det tager at gøre boet op.

Hos Hviid Advokater kommer de altid med et skøn for, hvor meget de regner med, at bobestyrer prisen vil være. Det kan derfor give dig en god ide om det. De går ind for at have en meget gennemsigtig prispolitik. Det mener de er vigtigt i forhold til god kundeservice. Advokater har ry for at være dyre, og det vil de gerne gøre op med ved at vise bobestyrer prisen så tydeligt som muligt. Hvis du leder efter en billig bobestyrer, er de derfor et godt bud.