Det kræver meget tid, hvis man skal have en medarbejder til nøje at holde øje med, at fraværsregistreringen stemmer. Det er tid, der er dyr, og som kunne være brugt bedre på noget andet. Det er derfor smart at investere i et system, der nemt kan holde styr på det hele for en. Det kunne for eksempel være systemet Bitabiz. 

Bitabiz er et system, der er nemt at bruge for medarbejderne. Det kan både bruges til fraværsregistrering, til ferieregistrering og til at registrere overarbejde og flextid. Det er derfor et meget omfattende system, som det dog ikke kræver de store tekniske evner af dine medarbejdere at bruge. Selv dem, der ikke er så teknisk kyndige kan derfor bruge det. 

Når man bruger systemet, sparer man derfor en masse tid til at tjekke registreringerne og føre dem ind manuelt. Ens medarbejdere skriver selv ind, når de er fraværende. De oplysninger bliver givet direkte videre til dem, der laver løn. Det gør hele processen meget nemmere.

Systemet gør det også nemt at se, om to medarbejdere er fraværende eller har ønsket ferie samtidig. Det gør, at man som leder ikke sidder med en masse ønsker om ferie og skal prøve at få det store puslespil til at gå op. Man kan gå ind i Bitabiz og se, hvornår ens medarbejdere gerne vil holde ferie. Hvis det hele ser fint ud, kan man godkende deres ferie. Ellers kan man tage en snak med de medarbejdere, der har overlappende ferieønsker. Det går jo ikke, at der er for mange, der er væk samtidig. Det gør det nemmere at løse, hvornår folk skal have ferie. 

Mange arbejdspladser har i dag indført flextid. Det er en rar løsning for ens medarbejdere at have en fleksibel arbejdstid. Det gør det nemmere for dem at aflevere børnene om morgenen eller at tage en akut tid hos tandlægen, hvis det er det, de har brug for. Det kan dog være svært at administrere, at man får arbejdet de timer, man skal. Man kan let komme til at arbejde for lidt eller for meget. Så er det rart at have et smart system som Bitabiz, hvor man registrerer sin arbejdstid og nemt kan se, om man har arbejdet nok. Systemet gør også, at man ikke kan tage flexfri, hvis man ikke er i overskud af timer. Det er altså først, når man har haft overarbejde, at man kan holde fri.