Plaststøbning er datidens og nutidens 3D-printning

23 juni 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du kender nok til det med at 3D-printe, som er blevet det helt nye, hvor folk selv kan have en maskine derhjemme som en avanceret printer, hvor man kan programmere, hvad man gerne vil have fremført i fysisk udgave i tre dimensioner.

Man kan som regel vælge mellem mange forskellige materialer, som man kan fremskaffe det med, og så handler det egentlig om ens egne evner, om det kommer til at se flot ud eller ej – og om man har det rette udstyr.

Men det er bare ikke så mange, der har sådan noget udstyr, for det er også dyrt, og så er det begrænset, hvor meget udstyr af den slags, som man brug for løbende, hvorfor det kan ende med at blive en maskine, som der bare står og samler støv derhjemme.

Man kan også få erhvervsfirmaer til at 3D-printe for en, men hvorfor gøre det, når man kan få lavet plaststøbninger?

Plaststøbning / plastproduktion

Plaststøbninger er bedre end 3D-printning

For det er tit billigere at få lavet tingene som plaststøbning, specielt hvis man skal have lavet mange enheder over samme skabelon.

Så sparer man penge ved at have andre mennesker til at gøre det for en, og selv hvis man løbende skal have lavet meget i plastik, så kan man udlicitere den opgave til de professionelle, der har forstand på at lave den slags.

Det bliver et givtigt samarbejde, der er til fordel for dig; og hvorfor vælge at få lavet tingene i andet end plastik? For plastik kan frembringes på mange faconer og måder, så man kan få det lige så robust eller porøst, som man ønsker det.

Det kan være i mange farver og former, og så kan det være bøjeligt eller virkelig solidt.

Derfor er der ingen grund til at vælge andet end en plastmager til de opgaver.

Flere Nyheder