Hvorfor skal jeg gå til tandlæge hvert år?

15 juni 2021 Astrid Pedersen

Måske synes du, det er overkill eller måske bare penge ud af vinduet, at skulle besøge tandlægen en eller to gange i løbet af et år. Især når tænderne ikke synes at fejle noget.

Hvis du ikke oplever smerter eller blødninger fra tænder eller gummer kan det godt være svært at se hvorfor et tandlæge besøg skulle være nødvendigt. Men her skal du tænke på at dine tænder og dit tandkød sagtens kan gemme på ansatser til diverse dårligdomme.

Blot fordi du ikke ser eller mærker noget lige nu og her betyder det ikke at der ikke kan være tilløb til en tandbyld eller til huller i tænderne. En sådan tilstand kan udvikle sig lige så stille og roligt uden at du lægger mærke til det. Og når først tandpinen melder sig på banen, eller det begynder at bløde fra dine gummer, er et for sent at forebygge.

Så kan din tandlæge faktisk kun udøve damage control, bestående af behandlings forløb som typisk vil være en del dyrere og smertefulde end et hel eller halv årligt tand eftersyn. I værste fald risikerer du at miste én eller flere af dine tænder. Og det er da rigtig ærgerligt når dette kunne have været undgået hvis du havde passet dine tandlæge besøg.

Hvor finder jeg en dygtig tandlæge i Næstved?

Det er altid klogt at finde en tandlæge med klinik tæt på bopælen. På den måde får du nemmere ved at overholde dine aftaler idet du ikke skal bruge så lang tid på transport.

Er du bosiddende i Næstved eller i det område kan du med fordel vælge den velrenommerede tandlægeklinik Tandlægerne Dickow & Lindkær. Hos Tandlægerne Dickow & Lindkær kan du få en kompetent tandlæge behandling som tager udgangspunkt i netop dine tænders tilstand og beskaffenhed. Læs mere på dltand.dk.

Flere Nyheder