Hvilken type plæneklipper skal jeg vælge?

26 november 2020 Astrid Pedersen

Når du står for at skulle købe en ny plæneklipper, skal du først og fremmest tage et kig på din haves størrelse, disposition og beskaffenhed.

Er din græsplæne meget stor, og måske lettere kuperet i udformning, har du brug for en plæneklipper med en kraftig motor hvis ikke arbejdet skal blive alt for surt. Her er de benzindrevne plæneklippere stadig deres eldrevne kolleger stærkt overlegne. En plæneklipper med en benzin motor er mere effektiv idet motoren er kraftigere og mere udholdende.

Derfor kan en benzindrevet plæneklipper køre hurtigere hvilket gør at du kan få den sure græsslånings tjans overstået hurtigere. Og samtidig er en benzindrevet plæneklipper stadig den eldrevne model overlegen når det gælder jævn og regelmæssig klipning af græs i plæner som har bakker eller på anden måde ikke er 100% regulære.

Slip for benzinos med en elektrisk plæneklipper

Til den mindre have med en jævn og plan græsplæne kan du dog med fordel vælge en plæneklipper med elektrisk motor – enten med ledning eller med batteri.

Her får du fordelen af en plæneklipper som hverken larmer eller sviner, og som ikke konstant skal have fyldt benzin på. Du slipper for lugten af udstødnings gasser fra den benzindrevne motor i din have. Og så fylder en eldrevet plæneklipper sjældent det samme som en benzindrevet en af slagsen hvilket betyder at den er lettere at opbevare i haveskuret eller i carporten.

Robotplæneklipperen – når du helt vil undgå græsslåning

Er du typen som egentlig helst er fri for den kedelige tjans med græsslåning og hellere vil bruge din tid på mere inspirerende opgaver kan du overveje en robotplæneklipper. Med en robotplæneklipper kan du blot læne dig tilbage og nyde duften af nyslået græs – for din plæneklipper klarer hele arbejdet for dig, lige når du ønsker det. Også selv om du ikke er hjemme. Få mere inspiration til køb af plæneklipper på husblog.dk

Flere Nyheder