Hvilke forbrugslån skal du vælge?

15 maj 2021 Lotte Hindsberg

Lånemarkedet i Danmark er præget af hård konkurrence, og det kan være svært at danne sig et overblik, hvis man har brug for et forbrugslån. Heldigvis er konkurrencen til din, som låneansøgers, fordel. Det anbefales at du bruger tid på at finde det helt rigtige lån.

Der kan være mange penge at spare i renter og gebyr at bruge tid på at finde det rigtige lån. Søger du online tager det kun få min. at ansøge så det er tid der er givet godt ud. Nogle sider er også begyndt at tilbyde, at når du sender en ansøgning vil ansøgningen gå til 12 eller flere banker, som så kan sende et låne tilbud retur og du kan finde det bedste blandt dem, der har sendt et tilbud. Det kan f.eks. være et ikano bank lån.

Start med at lægge et budget

Inden du låner penge og det uanset hvor, er det en god ide at sikre at du har penge til at betale de månedlige afdrag. Det gør du ved at starte med at få et økonomisk overblik over din økonomi. Start med at skrive ned hvad du har af indtægter og udgifter. Forskellen er hvad du i princippet kan afdrage hver måned på dit lån.

Når du har et overblik laver du et realistisk budget. Det er vigtigt at du ikke laver et budget, der er så stramt at du ikke har penge til uforudsete udgifter eller lidt sjovt i ny og næ. Er det kun et par måneder, så er det til at klare, men det er de færreste der trives ved at have et stramt budget over længere tid. Derfor er det vigtigt at du ikke har et så stramt budget, da det gør dig sårbar og du kan risikere, at du ikke kan overholde de økonomiske forpligtigelser.

Flere Nyheder