IR teknologi kan godt være svært at sætte sig ind i for helt udefrastående, der ingen forståelse har for den verden, men som på overfladen godt kan se, at det kan være smart at indføre i for eksempel en virksomhed.

De forstår på visse niveauer godt, hvad dette emne går ud på, men de kan praktisk talt ikke forklare i dybden med teknikailteter, hvad det reelt går ud på.

Og det er da helt forståeligt, for ikke alle mennesker har forstand på alle ting. Nogle mennesker ved meget om lidt, mens andre ved en smule om meget – men næppe alt.

Desuden kan man jo ikke bruge et helt liv på at blive klog på alle emner, for før man bare har berørt overfladen af den viden, faktisk bare en brøkdel eller promille af området, så er der kommet nyt til. Og der sker en udvikling på de områder, man ellers troede, man vidste alt om.

Sådan er verden, og den spinner hele tiden rundt.

På den måde skal det også være, at man kender sine begrænsninger og udliciterer opgaver til andre instanser, fordi man selv erkender, hvor ens grænser går. Det er ikke en falliterklæring, men en klog indsigt at nå til, at man er nået til enden på ens erfaringsrområde – eller slet ikke har noget kendskab på det område.

Af samme grund har man også flere mennesker ansat i et firma fra bogføring, logistik, teknikere, ledelser og videre, fordi man godt ved, at man ikke har erfaring til det hele.

Selv hvis man kunne klare det hele selv, ville man blive stresset af det.

Så når snakken falder på IR teknologi, og man har kendskab til det, så skal man ikke tale ned til en person, der ikke forstår sig på det, men forklare fra vedkommendes synspunkt, hvad fordelen er ved at indføre det i ens firma, fremfor at man himmelvender øjnene og synes, vedkommene er uforstående, når man ikke kender til alt det geniale ved dette område.