Træværk er ubetinget den mest optimale form for gulv belægning i private hjem. Først og fremmest føles det levende og organiske materiale behageligt under fødder. De fleste bolig ejere foretrækker at kunne gå rundt i eget hjem på bare fødder eller i strømpesokker. Træværk vil altid føles en del mere varmt og eftergivende end eksempelvis beton, cement, epoxy og sågar laminat klik parket som ellers på overfladen ligner træ.

Samtidig vil du med træværk på gulvene opnå en mere hjemlig og hyggelig stemning i din bolig. Dette skyldes ikke mindst den varme akustik, som du aldrig vil kunne opnå med et gulv af et hårdere syntetisk materiale. En del af æren kan dog også tilskrives trægulvets smukke udseende.

Et trægulv vil, såfremt træværket holder en bare nogenlunde kvalitet, have langt mere personlighed og udstråling end eksempelvis et linoleums eller vinyl gulv. Og derfor bør du gøre hvad du kan for at passe rigtig godt på dit trægulv!

Hvordan får jeg mit slidte trægulv pænt igen?

Dog vil alle trægulve med tiden blive slidt, og dermed grimme i overfladen. Næsten uanset hvor omhyggeligt du end passer og plejer dit trægulv vil der uvægerligt fremkomme ridser, skrammer og slidspor der hvor gulvet anvendes allermest. Du vil især kunne iagttage slitagen i de smukke sæbe behandlede gulve, som er utroligt sarte i al deres lyse skønhed.

Med tiden vil den hvidlige glans forsvinde og erstattes med et mat og gråligt lag i takt med at gulvet mister sine støv afvisende egenskaber. Gullige plamager vil opstå der hvor lys indfaldet er kraftigt. Dette fænomen kaldes for solfalming, og vil sammen med pletter fra spildte væsker gøre gulvet uensartet og tørt. Den eneste måde hvorpå du kan komme disse skønhedspletter til livs er med en grundig gulvafslibning. Og her kan DBF Gulvservice hjælp dig.

Du kan få et uforpligtende tilbud på gulvafslibning i Vanløse via gulvafslibning-priser.dk