Måske har du hørt ordet boligadvokat, men er i i tvivl om, hvad sådan én egentlig kan hjælpe dig med. og så kan du roligt læse videre her.

Boligadvokaten kan rådgive dig vedrørende boligkøb

Har du fundet drømmeboligen, og er du ivrigt efter at få skrevet under på købsaftalen? Så bør du først sikre dig, at denne aftale er udstyret med det, der kaldes et advokat forbehold. Er dette tilfældet, kan du roligt skrive under – og så ringe til din boligadvokat. Med et advokat forbehold har han eller hun nemlig fjorten dage til at læse al relevant dokumentation vedrørende boligen igennem, derpå yde dig kyndig og uvildig rådgivning angående købet. Og du kan frit springe fra købet inden for de fjorten dage, skulle du fortryde handelen på baggrund af advokatens råd.

Hjælp til skøde ved boligadvokat

Når selve bolighandelen er afsluttet, og du har fået nøglerne i hånden, kan det være nærliggende at tænke, at det var så dét. Men du er ikke helt færdig endnu. Først skal det skøde, som hører til boligen, nemlig opdateres. Dette er vigtigt, idet skødet er den eneste offentligt tilgængelige – og dermed officielle – dokumentation på dit ejerskab over boligen. Sagt på en anden måde: Det skal fremgå af skødet, at du ejer boligen.

Skødet ligger tilgængeligt for offentligheden i et digitalt register kaldet Tingbogen eller Tinglysningsregisteret. Det er her, eventuelle långivere og ejendomsmæglere søger oplysninger om en boligs ejerforhold.

Dette betyder, at hvis det stadig er sælger, der står som den retmæssige ejer af boligen, vil han eller hun kunne optage lån i boligen – eller sælge den på ny. Og derfor er det vigtigt, at skødet er opdateret med de rette oplysninger. Her kan din boligadvokat være behjælpelig med at sørge for, at skødet bliver korrekt opdateret og optaget i Tingbogen ved den proces, som kaldes tinglysning.

Skøde håndtering er en fast del af boligkøbs pakken hos Eboligadvokat – læs mere på http://eboligadvokat.dk/boligadvokat/