Når der skal festes i familien, så er det store spørgsmål altid: hvad skal vi have at spise om hvem skal lave maden? Og kommer der meget mere end 10 gæster, så bliver det ofte svært at arrangere maden selv – i sær hvis man også gerne vil have tid til sine gæster. Til en barnedåb er det om muligt endnu mere besværligt, da de stolte forældre som regel gerne vil hygge med den lille og familien frem for at stå i køkkenet. 

Kan du nikke genkendende til ovenstående? Så kig med på http://online-buffet.dk/, hvor vi skriver om forskellige emner, der omhandler mad ud af huset.

Denne gang er det barnedåben, der er i centrum.

Lækker buffet til børn og voksne

Er du på bar bund, når der skal arrangeres mad til barnedåben, så overvej om en buffet ikke er noget for jer. Med en lækker buffet er der en masse forskellig mad, og du kan være sikker på, at der er noget for enhver smag – både til børn og voksne.

En god buffet er desuden let at købe ud af huset, da flere af retterne som regel er kolde og derfor ikke bliver nævneværdigt mærket af at blive transporteret. 

Gode forslag til kolde retter kan være pastasalat, kartoffelsalat, rødbedesalat eller en anden salat med god smag, almindelig blandet salat og selvfølgelig noget lækkert brød.

Af lune retter kan anbefales kyllingelår, frikadeller, tærte og andre ting, der kan lunes i ovnen, hvis der går noget tid, inden det kommer på bordet.

Traditionel tre-retters menu

Er du mere til traditionel mad, så er en god cateringmenu heller ikke af vejen. Det kunne for eksempel være hønsesalat til forret, gammeldags oksesteg med waldorfsalat til hovedret og citronfromage til dessert.

De fleste cateringvirksomheder har desuden forslag til menuer, der egner sig specielt til barnedåb, så hvis du ikke er helt sikker i din sag, så forhør dig ude i byen.

Tapas til den uformelle barnedåb

Skal jeres fest ikke være en traditionel højbordsfest, så er et alternativ til ovenstående forslag, at servere tapas. Det kan arrangeres på lækre fade, og det er oplagt, at gå og nippe til maden mens man mingler med gæsterne, og nyder hinandens selskab i uformelle omgivelser.

Alt i alt er der mange måder, at sammensætte menuen til en barnedåb på, og det eneste der i virkeligheden sætter grænserne, er din fantasi. Find ud af hvad der er det rette for jer, og nyd så dagen med den lille ny uden at stå i køkkenet selv.